Bombardino
- 1dcl vaječného koňaku
- 0,4dcl mléka
- 0,4dcl whisky
- šlehačka na ozdobení
Vaječný koňak zahřej s mlékem a whisky maximálně do teploty 80°,
tekutina se nesmí vařit. Na závěr ozdob šlehačkou a můžeš podávat.
Horké mléko s rumem a skořicí
- 800 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce hnědého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml rumu
- 1 svitek skořice
- mletá skořice
V hrnci přiveď mléko téměř k varu, oslaď cukrem a vanilkovým cukrem. Horké mléko vyšlehej do pěny, přimíchej rum a rozlej do sklenic. Nápoj ozdob celou skořicí a posyp mletou skořicí.
Horká čokoláda se šlehačkou
- 100 g kvalitní hořké čokolády,
- 600 ml mléka
- 1 vanilkový cukr (z pravé vanilky)
- cukr na doslazení podle vlastní chuti
- 100 ml smetany 33%
- čokoládové hoblinky
- skořice
Mléko pomalu zahřej na velmi mírném plameni, aby se nepřipalovalo. Do horkého mléka (můžeš ho nakombinovat s 12% smetanou) nalámej čokoládu (nejlépe s obsahem 55-70% kakaové hmoty), přisyp vanilkový cukr, mícháme a přivedeme k bodu varu, stáhneme z ohně. Rozpuštěnou čokoládu našlehej metličkou do pěny a nalij do připravených šálků nebo sklenic. Podle chuti oslaď, ozdob ušlehanou smetanou a lehce posyp čokoládovými hoblinkami a skořicí.
Horká čokoláda s marschmallow
- 100 g kvalitní hořké čokolády,
- 600 ml mléka
- 1 vanilkový cukr (z pravé vanilky)
- cukr na doslazení podle vlastní chuti
- marschmallow bonbony
Mléko pomalu zahřej na velmi mírném plameni, aby se nepřipalovalo. Do horkého mléka (můžeš ho nakombinovat s 12% smetanou) nalámej čokoládu (nejlépe s obsahem 55-70% kakaové hmoty), přisyp vanilkový cukr, mícháme a přivedeme k bodu varu, stáhneme z ohně. Rozpuštěnou čokoládu našlehej metličkou do pěny a nalij do připravených šálků nebo sklenic. Podle chuti oslaď, a do skleničky vhoď trochu marschmallow bonbonů.
Sněhová pusa
- 4 cl brandy
- 1 cl Malibu
- 15 cl mléka
- muškátový oříšek
Brandy a Malibu společně s mlékem prohřej a lehce našlehej, podobně jako mléko při přípravě Cappuccina. Nalej do šálku z varného skla a na závěr zastrouhej muškátovým oříškem.
Fresh energy
- 1 cl limetkové šťávy
- 2 cl limetkového sirupu
- 4 cl bílého rumu
- 12 cl brusinkového džusu
- čerstvé brusinky na ozdobu
- mletá skořice
Svař společně brusinkový džus, limetkový sirup a šťávu. Rozlej do sklenic a dolij bílým rumem podle chuti. Ozdob brusinkami a můžeš přidat i mletou skořici.
Sladké pokušení
- 4 cl becherovky
- 15 cl jablečný džus
- celá skořice
- citrónová šťáva
Becherovku s jablečným džusem prohřej a potom slij do šálku z varného skla, do kterého potom vlož celou skořici a zastříkni citronovou šťávou.
Horké jablko
- 1 l 100% jablečného džusu
- 15 g vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 celá skořice
- 15 hřebíčků
- jablko
- pomerančová kůra
Med a vanilkový cukr rozmíchej v jablečném džusu a přidej skořici, hřebíček a kousek jablka. Přiveď k varu, potom přidej trochu nastrouhané pomerančové kůry a vař dalších 5 minut.
TIP! Připrav si i Horkou hrušku, brusinku nebo broskev!
Horká Becherovka
- 4 cl Becherovka Original
- voda
- lžička medu
- plátek citronu
Becherovku zalij horkou vodou, ochuť lžičkou medu a citronem.
Lavina
- 4 cl Becherovka Original
- 12 cl červené víno
- 4 cl voda
- skořice,
- hřebíček
- med
- plátek citronu
Červené víno, Becherovku a vodu zahřej společně s medem skořicí a hřebíčkem. Nalij do sklenice a ozdob plátkem citronu.
Arktické teplo
- 4 cl vodky
- 2 cl pomerančového džusu
- 2 cl mátového sirupu
- horká voda
Vodku z džusem a mátovým sirupem nalij do horku odolné sklenice, přilij horkou vodu, zamíchej a ihned nápoj servíruj.
Komentujte, diskutujte