Oválky s čokoládovým krémem a polevou
- 240 g hladké mouky
- 160 g tuku (nejlépe máslo a rostlinný tuk)
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- ½ sáčku vanilkového cukru
Čokoládový máslový krém
- 100 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 50 g čokolády na vaření
- strouhaná pomerančová kůra nebo rumová příchuť
Čokoládová poleva
- 150 g čokolády na vaření
- 30-50 g ztuženého tuku
Mouku prosejeme na vál, přidáme změklý tuk, prosátý cukr s vanilkovým cukrem a žloutky. Těsto zpracujeme do hladka a dáme do chladna na jednu hodinu odpočinout. Pak těsto vyválíme na pomoučeném válu n atenký plát a tvořítkem vykrajujeme oválné tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí, nejlépe až druhý den. Spodní část potíráme připraveným čokoládovo-máslovým krémem a přikryjeme vrchní částí, kterou jsme předem polili čokoládovou polevou. Slepená kolečka můžeme ozdobit půlkou spařené a oloupané mandle.
Komentujte, diskutujte