Oválky s čokoládovým krémem a polevou

Oválky s čokoládovým krémem a polevou

  • 240 g hladké mouky
  • 160 g tuku (nejlépe máslo a rostlinný tuk)
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • ½ sáčku vanilkového cukru

Čokoládový máslový krém

  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g čokolády na vaření
  • strouhaná pomerančová kůra nebo rumová příchuť

Čokoládová poleva

  • 150 g čokolády na vaření
  • 30-50 g ztuženého tuku

Mouku prosejeme na vál, přidáme změklý tuk, prosátý cukr s vanilkovým cukrem a žloutky. Těsto zpracujeme do hladka a dáme do chladna na jednu hodinu odpočinout. Pak těsto vyválíme na pomoučeném válu n atenký plát a tvořítkem vykrajujeme oválné tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí, nejlépe až druhý den. Spodní část potíráme připraveným čokoládovo-máslovým krémem a přikryjeme vrchní částí, kterou jsme předem polili čokoládovou polevou. Slepená kolečka můžeme ozdobit půlkou spařené a oloupané mandle.

 

ovalek

Formičky

This entry was posted in cukroví and tagged . Bookmark the permalink.

Komentujte, diskutujte

Loading Facebook Comments ...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *