Marokánky
- 30 g másla
- 120 g krupicového cukru
- 120 g kandovaného ovoce
- citronová kůra
- 100 g nahrubo nakrájených ořechů
- 20 g polohrubé mouky
- čokoládová poleva
Do kastrůlku se silným dnem dáme máslo, cukr, nadrobno nakrájemné ovoce, nastrouhanou citronovou kůru a ořechy a zahříváme na velmi mírném ohni. Jakmile je tato směs tekutá, sejmeme ji z tepla a zamícáme mouku. Na plech vyložený pečísím papírem roztíráme lžičkou menší placičky. Počítejte s tím, že se ještě roztečou. Pečeme je jen v mírně vyhřáté troubě při nízké teplotě. Po vychladutí placičky obrátíme a spodní stranu potřeme připravenou čokoládouvou polevevou a necháme dobře zaschnout.
Komentujte, diskutujte